Puheenjohtajan tervehdys

Savitaipaleen lukion opiskelijakunnan hallitus eli OPKH on kymmenestä opiskelijasta koostuva hallitus, johon edustajat ovat valittu koulumme opiskelijoiden keskuudesta yleiskokouksessa syksyllä 2016. Opkh pyrkii pitämään yllä hyvää kouluilmapiiriä huolehtimalla opiskelijoiden hyvinvoinnista, sekä opiskelijoiden ja opettajien välisistä suhteista.

Tällä lukukaudella pyrimme luomaan vielä parempaa yhteishenkeä koulussamme järjestämällä mukavia tapahtumia opiskelijoille. Puheenjohtajana minulle on tärkeintä, että koulussamme kaikilla on mukavaa ja opiskelun ohelle saadaan innostavaa viriketoimintaa.

Opiskelijakuntaan liittymällä pääset suunnittelemaan mukavia tapahtumia ja teemapäiviä, vaikuttamaan koulumme toimintaan muun muassa viemällä henkilökunnan tietoon sellaisia asioita, joihin opiskelijat toivoisivat parannusta. Uusin toimintamme on ollut vieraileminen opettajainkokouksissa, jonne meidät on otettu lämpimin sylein vastaan ja meidän ehdotuksia sekä mielipiteitä on kuunneltu ja toteutettu parhaan mukaan.

Ensi syksynä on taas uusi yleiskokous, jossa valitaan uusi hallitus sekä varapuheenjohtajamme Oskari saa minun paikkani. Sitä ennen pyrin tekemään parhaani opkh:n sekä koko kouluyhteisömme vuoksi.

Lukuvuoden 2016-2017 hallitus koostuu seuraavista opiskelijoista: Tiina Sinkko (puheenjohtaja), Oskari Puro (varapuheenjohtaja), Topias Muhonen (sihteeri), Jonna Lehto (varasihteeri), Henna Lantta (taloudenhoitaja), Maisa Kuitto (rehtorivastaava), Tomi Vesakoivu (rehtorivastaava), Aino Mäkelä (somevastaava), Ville Juntumaa (somevastaava), Janne Juntumaa (postivastaava).

Terveisin, Tiina Sinkko,

hallituksen puheenjohtaja

opkh-2016-17

Hallitus 2015-2016

hallitus1516

Hallitus 2014-2015

hallitus1415

Entisten hallituslaisten kommentteja

”Liityin opiskelijakunnan hallitukseen lukion ensimmäisellä luokalla ilman äänestystä, koska luokaltamme ei ollut niin paljon hakijoita, että äänestystä olisi tarvittu. Olin jo peruskoulun aikaan oppilaskunnan hallituksessa ja tiesin jo ennestään, mitä suurin piirtein oli luvassa.

Ensimmäisen vuoden toimin vain tavallisena jäsenenä eli osallistuin tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen aivan kuten muutkin. Toisena vuonna minut nimitettiin opkh:n taloudenhoitajaksi ja hoidin viimeisen vuoden hallituksen raha-asioita.

Opiskelijakunnassa toimiminen oli hyvin mieleistä, sillä siellä sai olla suunnittelemassa ja järjestämässä erilaisia tapahtumia. Kävimme myös vierailemassa opettajainkokouksessa, jossa meidän mielipide oikeasti huomioitiin ja heti tuli fiilis että wow – meidän mielipide oikeasti kiinnostaa! Pidin opkh:ssa toimimisesta ja suosittelen sitä myös tuleville sukupolville!”

Eetu Laari

opiskelijakunnan hallituksen taloudenhoitaja 2014-2015

”Oon toiminut oppilaskunnan hallituksessa 6. luokasta lähtien yläasteen loppuun asti, ja sen jälkeen jatkoin lukion opiskelijakunnan hallituksessa ensin varapuheenjohtajana ja sen jälkeen puheenjohtajana.

Hallituksessa toimiminen on antanu mulle paljon enemmän siitä, mitä oikeesti on olla lukiolainen, mutta myös siitä, miten paljon asioihin pystyy vaikuttamaan vain pienellä esille tulemisella. Toimin samaan aikaan 2014-2015 vuoden Suomen Lukiolaisten Liiton Kaakkois-Suomen piirin jäsenhankinta- ja tiedotusvastaavana. Tämä pesti toi oman kämmenellisensä intoa toimia oman lukion edunvalvojana ja tapahtumienjärjestäjänä. Hetkeäkään en ole katunut, että mukaan toimintaan lähdin.

Toivon, että kukaan ei tuntisi kynnystä lähteä mukaan opiskelijakunnan hallituksen toimintaan. Kukaan ei tule vaatimaan sinulta liikoja, ei pakottamaan mihinkään. Työtä toimiminen tietysti jollain tapaa aina vaatii, mutta asiat hoituvat parhaiten vain yrittämällä olla oma itsensä. Se kantaa jo hyvin pitkälle.”

Henri Keränen

opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja 2014-2015

”Meiän lukion opiskelijakunnan hallituksen toiminta on parantunut kuluneen vuoden aikana ihan valtavasti. Sähköistettiin pöytäkirjat ja muutettiin niitä muutenkin virallisempaan muotoon, luotiin uusia tapahtumia ja jatkettiin perinnetapahtumien järjestämistä, perustettiin Facebook-sivu… Voisin jatkaa luetteloa tosi pitkään!

Tää muutos on näkyny myös mussa itsessäni. Tarttumalla härkää sarvista ja ylittämällä itteni monessa asiassa oon saanut hurjasti lisää itseluottamusta ja uskoa itteeni, tietojen ja taitojen kehittymistä unohtamatta. Esimerkiksi jos ennen kuumottelin vähänkin virallisempien puhelinsoittojen tekemistä, opkh:n myötä oon saanut rohkeutta soitella ihmisille kansanedustajia myöten ilman sen suurempaa stressiä. Koen myös lähentyneeni tosi paljon monen hallituslaisen kanssa, ja monesta niistä on tullu mulle älyttömän tärkeitä ystäviä.

Tuleville ykkösille en voi muuta kun suositella hallitukseen hakemista. Opiskelijakunnan hallituksessa toimiminen tuo teiän elämään niin paljon naurua, uusia taitoja ja onnistumisen tunteita, että älkää jooko jättäkö sitä tilaisuutta käyttämättä.”

Sara Näkki

opiskelijakunnan hallituksen sihteeri 2014-2015